Audemars Piguet Replica Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver Replica Watches Tag Heuer Replica Watches Tag Heuer Carrera Day Date Replica Tag Heuer Carrera Grand Carrera Replica replica watches Breitling Replica Watches Cartier Replica Watches Hublot Replica Watches Omega Replica Watches Breguet Replica Watches Best Replica Watches Copper Vinyl Wraps Blue Vinyl Wraps Green Vehicle Films Bronze Vinyl Wraps Brown Car Wrap Car Wraps
  Home Mehr e Gyiah Issues Articles Subscription Media UN Conferences Share Your View Contributors Contact  

English         مقالات شماره سوم و چهارم - تابستان ۲۰۱۱     فارسی


مقالات شماره دوم - تابستان ۲۰۱۰


English          مقالات شماره اول     فارسی


مقاله در مجله جوانان - نوشین معینی کرمانشاهی



 شماره دوم - سر مقاله  

شان فاضلی

چالش  های جهانی  پیرامون بحران کمبود آب

بنا بر آخرین مطالعات علمی،  پیش بینی می شود که  تا سال 2080  میلادی ممکن است تقریبا نیمی از مردم جهان  با خطر  کم آبی و  یا حتی بی  آبی مواجه شوند.

بنا بر نظریه پروفسور وانگ از دانشگاه ملی سنگاپور، تغییر و تحول ها در هوا و گرمایش زمین، باعث اختلال در نظام تبخیر و تبدیل آب در سطح جهان گردیده که پدید آورنده ی  طوفان های سهمگین و نا متعارف، خشک سالی و یا سیل های نابودکننده و خانه برانداز میشود که نهایتاً دسترسی به آب آشامیدنی را در جهان مشکل تر می سازد.

پروفسور وانگ این موضوع را یک حادثه  عادی تلقی نمی کند و می گوید که با توزیع  و مصرف نامناسب آب آشامیدنی مورد نیاز روزانه در سراسر جهان،  معضل کم آبی را تا سال 2050 برای حدود  2 بیلیون نفر و  پس از آن تا سال 2080 برای حدود 5/3 بیلیون نفر ایجاد خواهد کرد.

بحران کم آبی و بی آبی بخصوص در مناطق روستا نشین،  کوچ و مهاجرت اجباری میلیونها نفر را به  شهرهای نزدیک محل سکونتشان موجب می گردد. در مواردی نیز دیده شده که چنانچه آن مردم به این کوچ اجباری تن در ندهند، ناچار  به پیمودن  راههای طولانی  برای دسترسی به چند گالن آب آشامیدنی می باشند که در دنیای امروز کاریست وقت گیر .

فاجعه زیست محیطی در نقاطی چون خلیج مکزیک ، خلیج  فارس و سواحل آلاسکا- قطع درختان جنگلی، و تولید بی رویه گازهای گلخانه ای توسط  خودروهای عمومی و شخصی و کارخانجات ،  ناقوس  خطر نابودی  اتمسفر زمین و اختلال در بازیافت آب های زمینی و زیرزمینی را به صدا در  آورده است.

مساله کمبود آب، یک مشکل ناحیه ای و یا اقلیمی  نیست و باید به چشم  بیماری  به آن نگریست که نیازمند تیمارداری و همکاری همه شهروندان جهان، اعم از فقیر و غنی  است و تمامی کشورهای توسعه یافته وصنعتی، در حال توسعه ، توجه ویژه ی خود را باید به آن معطوف کنند.

بطور خلاصه، گرمایش زمین عاملی خواهد بود در اختلالات جوّی، که  با ایجاد خشکسالی  در یک منطقه و سیل و طوفان در محلی دیگر،  آلودگی هائی را به دنبال خواهد داشت که در سال های متمادی، باعث نابودی  نسل های جانوران  و گیاهان می گردد و کمبود آب آشامیدنی  را در سراسر جهان به تعجیل می اندازد.